Silkeborgvej 2

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...
Direktørbolig for Ceres.

Silkeborgvej 2 er i dag hjemsted for højhuset Prismet, men på stedet lå tidligere en storslået og herskabelig villa. Villaen blev, sammen med trælasthandelens oplagsplads, nedrevet i 1970.

Villaen var opført som direktørbolig for bryggeriet Ceres, og havde oprindeligt adressen Vesterbrogade 100.

Da direktør for Ceres Viggo Bie (1867-1950) døde i 1950, blev villaen overtaget af Vesterbro Trælasthandel, der også brugte bygningen som direktørbolig.

De senere ejere, olieselskabet Shell, havde siden 1966 haft planer om at bebygge trælasttrekantens oplagsplads med et hotel. Planerne blev opgivet, men bygningerne stod ikke til at redde. Aarhus Kommune eksproprierede en del af grunden til blandt andet at anlægge en cykelsti langs Silkeborgvej. Den sidste rest af de gamle lagerskure ved Vesterbro Trælasthandel blev nedrevet i 1970. I stedet for tankerne om et hotel overvejedes i stedet et større boligkompleks som også senere blev skrinlagt til fordel for tankerne om en grøn plads med biler under. I sidste ende var det et kontroversielt højhus der kom til at præge området overfor købstadsmuseet Den Gamle By.

I 2001 blev det 16 etagers høje (60 meter) kontorhus "Prismet" beklædt med glas indviet. Komplekset på 12.300 kvadratmeter blev opført af PFA Pension og tegnet af arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S.

Silkeborgvej 2 på Aarhusarkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

https://www.aarhusarkivet.dk/search?locations=72423

Litteratur og kilder

  • Aarhus Stiftstidende. Cykelsti i stedet for hotel - foreløbig. 25-03-1970.
  • Aarhus Stiftstidende. Måske grøn plads med biler under. 08-12-1970.