Prismet

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Prismet er et kontorhøjhus, beliggende ved 'Ceres-krydset' på hjørnet af Silkeborgvej og Viborgvej. Højhuset er 63 meter højt, har 18 etager, og huser ca. 13.000m2 kontorer og 4.100m2 overdækket parkering.

Det er tegnet af arkitektfirmaet Friis og Moltke A/S og er opført af PFA Pension. Det stod færdigt i 2001.

Prismet er opført på adressen Silkeborgvej 2, som også er grunden hvorpå der tidligere lå en direktørbolig for Ceres Bryggerierne.

Renovering og nyt byggeprojekt

I 2021 kom det frem at der var planer om at skabe et højere og mere luftigt højhus samt nye karréer med lejligheder. Det var projektudviklerne Kilden og Hindby og investoren PFA der stod bag ønsket om at forhøje Prismet med seks etager og at udvide det med fem meter i bredden. Facaden skulle ligeledes lysnes i forhold til det mørke glas Prismet havde haft siden opførelsen. Projektet omfattede også en boligkarré på fire til seks etager rundt om den grund, der i dag huser en CircleK tankstation. Sleth Arkitekter stod bag tegningerne til den ønskede ombygning.

Prismet på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Prismet

Litteratur og kilder

  • Friis & Moltke Architect (læst 2020)
  • Glassolutions(læst 2020)
  • Aarhus Stiftstidende. Milliardstor plan for Prismet møder skarp nabokritik: Det bliver for højt og for tæt. 13-09-2022.