Søstrene Grene

Fra AarhusWiki

Søstrene Grene butikker findes i dag i hele Skandinavien, Europa og Japan. Koncernen rummer 75 butikker. Det fulde navn på butikskæden er Søstrene Grenes Handelskompagni. Søstrene Grene findes to steder i Aarhus på Søndergade 11-13 og i Bruuns Galleri.

Starten på Søstrene Grene

Søstrene Grene åbnede i september 1973 på 1. sal i Søndergade 11. Butikken gik under navnet "Søstrene Grenes Økonomimarked".

Søstrene Grene blev startet af Inger Grene og Ruth Grene. Ingers mand, Cresten Vaupel Olsen var også en vigtig spiller i driften af butikken.

Anna og Clara

Fra butikkens start har Anna og Clara været vigtige i markedsføringen. De fleste kunder i butikken ville kunne kende de to damers silhuetter fra butikkens reklamer og skiltning. Anna og Clara er bygget på stifternes ugifte fastre som hjalp i deres fars butik. Fasterne skulle efter sigende have været meget mådeholdende, hvilket passer på butikken.

Konceptet bag butikken

Da Søstene Grene åbnede deres første butik på 1. sal i Søndergade 11 var det nødvendigt med noget lidt specielt for at trække kunderne op af trappen. Konceptet blev en butik, hvor varerne var udstillet i de trækasser de blev leveret i og priserne var skæve og lave. Ideen med trækasserne byggede på at butikkens vare de første mange år blev leveret i trækasser. Da producenterne begyndte at gå over til papkasser, producerede Søstrene Grene selv trækasserne til butikken. Priserne bygger på en ide om at købe varene ind til billige priser og sælge dem videre til forbrugerne med en fast procentsats avance. Denne ide holder butikken stadig fast i. Det gør at varerne ofte får nogle skæve og korrente priser.

Udvidelse af Søstrene Grene

I 1989 åbnede Søstrene Grene to nye butikker uden for Aarhus i henholdsvis Aalborg og Herning. De to butikker var startskuddet til en stor udvidelse i antallet af butikker. Siden 1989 er der kommet butikker i hele Danmark. Siden kom konceptet til resten af Skandinavien og Europa. I 2013 åbnede koncernen en butik i Japan.

Søstrene Grene i dag

Søstene Grene er stadig i familiens eje. Inger og Crestens sønner er i dag dem der leder koncernen. Chresten Vaupell Grene er kreativ direktør og Mikkel Vaupell Grene er direktør med ansvar for økonomi og det administrative i firmaet.

Henvisninger

<mapframe text="" width=350 height=200 zoom=15 latitude=56.156315 longitude=10.208691> {

 "type": "Feature",
 "geometry": { "type": "Point", "coordinates": [10.208691, 56.156315] },
 "properties": {
   "marker-symbol": "marker",
   "marker-size": "medium",
   "marker-color": "0050d0"
 }

} </mapframe>

56° 8' 56.82" N, 10° 12' 13.62" E