Rytmisk Musikforening

Fra AarhusWiki

I 1978 blev Rytmisk Musikforeningen oprettet på Aarhus Universitet under navnet Studenterforening af 1978. Foreningens formål var primært at arrangere og afvikle koncerter i Stakladen/Studenternes Hus på Aarhus Universitet. I 1983 ændrede foreningen navn til det eksisterende, Rytmisk Musikforening - i daglig tale RMF.

I tiden efter 1983 arrangerede foreningen koncerter på byens forskellige spillesteder, og efterhånden fik RMF flere og flere samarbejdspartnere også uden for Aarhus.

I 2009 arrangerede RMF sin sidste egenproduktion i form af Ridehuset Swinger, og siden har RMF udelukkende været en forening, der er blevet hyret ind af eksterne samarbejdspartnere til at udføre diverse opgaver i relation til musik og teater.

Mere end 35 år efter foreningens oprettelse udfører RMF opbygning, afvikling og nedpilning, samt planlægning af diverse kulturelle arrangementer i Aarhus, såsom koncerter, SPOT Festival og Bispejazz. Afviklingen af disse arrangementer, finder primært sted i Scandinavian Congress Center, Aarhus Idrætspark og Musikhuset.

Foreningens hovedformål er at understøtte musiklivet i Aarhus, hvorfor RMF er bygget op omkring frivillige, der yder gratis arbejdskraft. De frivillige er mellem 15 og 45 år, der alle har en fælles interesse for musik og afvikling af koncerter. De frivillige tjener indirekte deres ”løn” via goder og sociale arrangementer i foreningen. Foreningen drives af en valgt bestyrelse, men alle bidrager til at udføre opgaver både før under og efter arrangementer.

Litteratur & Kilder

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Se arkivalier omhandlende Rytmisk Musikforening på AarhusArkivet