Restaurant Bavn

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Restaurant Bavn er en restaurant beliggende på øverste etage i højhuset Lighthouse yderst på Aarhus Ø. Restauranten har adresse på Helga Pedersens Gade 79, 44. etage.

Restauranten drives af makkerparret Mia Christiansen og Stefanie Ezra Petersen, som til daglig også er restauratører af Brasserie Bavn, der ligger på 1. etage i højhuset. Restauranten åbnede som en del af Aarhus Øje 1. december 2023.

Restauranten har åbent til frokost alle ugens dage, og der dækkes ligeledes op til aftensmad hver fredag og på udvalgte aftener, hvor der serveres en menu som skifter efter humør og sæson.

Restauranten var sammen med udsigtsplatformen et populært udflugtsmål i de første uger efter åbningen. De fulde huse betød, at mange der havde interesse for at spise frokost med udsigt over Aarhus måtte skrive sig på venteliste.

Navnet

Restauranten og Brasseriets navn "Bavn" betyder brændestabel eller bål, og henviser naturligt til højhuset som et kendetegn der kan ses fra mange steder i Aarhusbugten. Lighthouse fremstår som et lys tændt et højtliggende sted, en slags fyrtårn der stråler som byens nye pejlemærke.

Se også

Restaurant Bavn på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Restaurant Bavn

Litteratur og kilder