Nicolinehus

Fra AarhusWiki
Nicolinehus
Nicolinehus skraafotos sdfi 2023 82 24 2 0012 00000539.jpg
Nicolinehus set fra luften. 2023.
Foto: Skråfotos, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Indlæser kort...
Nicolinehus på Aarhus Ø.

Detaljeret information
Adresse
Adresse Nicoline Kochs Plads 1-14, Bernhardt Jensens Boulevard 65-81, Kristine Nielsens Gade 1-13, Dagmar Petersens Gade 52-62 Matrikel nr. 2148ey, 2148fc
Bygning
Type Etageejendomme (boliger + erhverv) Opført 2022 Arkitekt Aart Architects Bygherre Bricks A/S Areal 64.381 m² Anlægssum 977 mio. kr. (inkl. parkeringskælder, fitnesscenter og birum for 214 mio. kr)

Nicolinehus er en større bolig- og erhvervsbebyggelse bestående af to separate bygningskroppe beliggende mellem Bassin 7 og Lystbådehavnen i bydelen Aarhus Ø. Byggeriet af Nicolinehus begyndte i september 2019, og stod færdigopført i 2022 for ejendomsudviklingsselskabet Bricks efter tegninger af arkitektfirmaet Aart Architects. Bebyggelsen er opkaldt efter den tidl. skolebestyrerinde på N. Kochs Skole, Nicoline Marie Koch.

Nicolinehus ligger ud til hovedfærdselsåren på Aarhus Ø, Bernhardt Jensens Boulevard samt Dagmar Petersens Gade, Kristine Nielsens Gade og pladsen Nicoline Kochs Plads.

I Nicolinehus er der 181 ejerlejligheder, 60 lejelejligheder og to gæsteboliger (til ejerlejlighederne). Der er tillige 451 parkeringspladser fordelt på to kælderniveauer. Der er ca. 6100 kvadratmeter kontorer.

Nicolinehus består af to bygningskroppe der rejser sig i henholdsvis 11 og 16 etager. Teglfacadeelementerne blev forhåndsproduceret på fabrik, og vinduerne var ligeledes blev monteret på elementfabrikken. Det betød, at facaderne blev færdige i takt med, at bygningerne skød op. Det vurderedes fra totalentreprenørens side, at processen medvirkede til at reducere mængden af affald og mindske materialespildet der dermed bidrog til et bedre arbejdsmiljø, fordi der ikke skulle stå håndværkere og lægge mursten og montere vinduer højt oppe og i al slags vejr.

Arkitekterne, Aart Architects, hentede inspiration i midtbyens gamle karreér med sine karakteristiske og robuste røde teglsten. Inde i de to trekantede bygningskarréer er der skabt pladser med fælles gårdhave, og imellem de to bygninger er der opstået et lille torv med butikserhverv.

Nicolinehus på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Nicolinehus

Litteratur og kilder