Hans Schourup

Fra AarhusWiki
Hans Frederik Schourup

Hans Frederik Schourup, født 12. oktober 1850 i Viborg, søn af kleinsmedemester Hans Frederik Schourup (1818-50) og Bodil Maria Jensdatter (1824-85) og fætter til købmand, direktør og byrådsmedlem Hans Frederik Schourup samt bror til dennes hustru, Johanne Schourup (1848-1932).

Gift med Franzine Mariane Schneevoigt (1856-1931), datter af maskinbygger i Viborg Rasmus Schneevoigt og hustru Jensine Kirstine Nielsen. Ægtefællerne boede på deres gamle dage i Borgerforeningens Stiftelse i Aarhus, hvor de døde med få dages mellemrum. Hans Schourup døde 26. maj 1931.

Karriere

Efter nogle år med udlandsrejser etablerede Hans Schourup sig i Aarhus i 1875 som handskemager og drev forretning i ca. 11 år. Derefter var han i en længere årrække ansat som journalist ved Aarhus Amtstidende, før han trak sig tilbage.

Schourup var politisk aktiv og en tid formand for Aarhus Venstreforening, medstifter og bestyrelsesmedlem af Aarhus Borgerforening og medstifter af Aarhus Skiveskydningsselskab. Han var desuden medlem af bestyrelsen for Arbejder Spare- og Laanekassen for Aarhus og Omegn.

Hans Frederik Schourup på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Se arkivalier omhandlende Hans Frederik Schourup i AarhusArkivet

Litteratur og kilder

  • Aarhus Borgere 1915-1920, hæfte III. Udgiver: M. A. Caprani's Fotografiske Atelier, Aarhus.
  • Supplerende tekst: Hans Frederik Schourup - To fætre fra Viborg i 1800-årenes Aarhus [1]