Grundfos Kollegiet

Fra AarhusWiki
Grundfos Kollegiet
Grundfos Kollegiet skraafotos sdfi 2023 82 24 2 0012 00000539.jpg
Grundfos Kollegiet set fra luften. 2023.
Foto: Skråfotos, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Indlæser kort...
Grundfos Kollegiet på Aarhus Ø.

Detaljeret information
Adresse
Adresse Grete Løchtes Gade 3 Matrikel nr. 2148dx
Bygning
Type Etageejendom (kollegieboliger) Opført 2012 Arkitekt Cebra Arkitekter Bygherre Teknisk Kollegium II i Aarhus (selvejende institution bestående af Ingeniørhøjskolen i Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole) Areal 6000 m² Anlægssum 135 mio. kr.

Grundfos Kollegiet er en større boligbebyggelse beliggende nær Aarhus Lystbådehavn i bydelen Aarhus Ø. Kollegiebygningen var en af de første bygninger der blev opført på Aarhus Ø efter omdannelsen fra containerhavn til boligområde. Kollegiet stod klar til indflytning i september 2012.

Grundfos Kollegiet er et teknisk kollegium, der opførtes som et 12-etagers højhus på de bynære havnearealer. Kollegiet består af i alt 159 nye boliger med plads til ca. 200 beboere. I kollegiebygningen tilbydes tre boligtyper: 1-værelses lejligheder, 2-værelses lejligheder (velegnet til par) og 2-værelses lejligheder med to separate beboelsesrum (primært til internationale studerende). Alle lejligheder har eget køkken og bad.

Kollegiet blev opført med henblik på at tilyde et stigende antal unge studerende at bo i den populære studieby Aarhus. På tidspunktet for opførelsen var der stor rift om boliger til unge under uddanelse. Velegnede studieboliger var der ikke ikke mange af, og det var svært at imødekomme den store efterspørgsel. Som følge af dette gik Ingeniørhøjskolen i Aarhus og Aarhus Maskinmesterskole sammen om at stifte en ny selvejende institution, som stod bag opførelsen af Grundfos Kollegiet. De to uddannelsesinstitutioner bidrog på denne måde til at skaffe boliger til byens studerende med en attraktiv beliggenhed og overkommelige huslejepriser. Grundfos Kollegiet er tilmed placeret tæt på Navitas, der stod færdigt i 2014, og som blev det nye domicil for blandt andet ingeniør- og maskinmesteruddannelserne i Aarhus.

Relationen til virksomheden Grundfos

Kollegiets bestyrelse og Grundfos A/S indgik en 10-årig aftale som betød at kollegiet udover navngivningen fik mulighed for at investere i nye energiteknologier og styrke deres grønne profil. Desuden ville Grundfos være vært ved et årligt tilbagevendende fagligt og socialt arrangement for kollegiets beboere.

Se også

Grundfos Kollegiet på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Grundfos Kollegiet

Litteratur og kilder