Grand Hotel

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Grand Hotel var beliggende i Ryesgade 9 i perioden 1908-1919. En hr. Hedemann havde i 1897 lejet bygningen for at indrette hotel og café. Det blev indviet samme år den 10. juli, men i 1900 blev lokalerne overtaget af overtjener N. Mikkelsen, året efter gik de videre til hotelforpagter Olsen, og et års tid senere overtog S. Jørgensen. Kort tid efter blev Chr. Christensen vært, han var søn af Rasmus Christensen fra Frederikshøj Kro.

Chr. Christensen indrettede dagsrestaurant i stueetagen og selskabs- og koncertlokale på 1.sal. Selskabslokalet var indrettet med tykke tæpper og polstrede møbler, og i en lille salon var loftet blevet malet som nattehimlen med stjerner og en grinende fuldmåne. Koncertlokalets vægge var dekoreret med gyldenlædertapet, og ovenover dette var malet en frise af tegneren Jens Ravnholt. Efter teatertid kunne gæsterne tage plads her, hvor der kunne købes snitter til 25 øre stykket eller 12 limfjordsøsters for 3 kr. Men især fadøl og frankfurterpølser var populære, og i en periode i 1913 kørte Christensen med 'mandemad' hver torsdag - det bestod skiftevis af gule ærter, hvidkålssuppe eller grønkålssuppe med flæsk, og pandekager til dessert. Sådan en omgang 'mandemad' kostede 1½ kr.

I årene 1919-1922 drev Christensen kun hotelvirksomhed på ejendommens 2.sal, og i 1922 lukkede Grand Hotel. Lokalerne blev udlejet til andet formål, og Chr. Christensen overtog senere Børs Caféen i Mindebrogade 2.

Ryesgade 9 på Aarhusarkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

https://www.aarhusarkivet.dk/search?locations=68832

Litteratur & kilder

  • John W. Oldam, Træk af hotel, pensionats og restaurationslivet i Aarhus, 1921-1941, s. 92
  • Bernhard Jensen, "Som Århus morede sig. Folkelige forlystelser fra 1890'erne til 2. verdenskrig", 107-110