Fronthuset

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...
En international sammenspilsgruppe øver sig til en forestilling i Fronthuset i Mejlgade 53. Fotograf Jens Tønnesen, 1991, Aarhus Stadsarkiv.

Fronthuset, også betegnet som et aktiviststed, var en sammenslutningen af forskellige grupper og aktivister der rykkede ind på adressen Mejlgade 53 i 1970erne. Som en del af Fronthuset fandtes Værtshuset, hvor man kunne få både mad og drikke, men også en diskussion om tidens vigtige politiske og samfundsmæssige emner.

Studenterorganisationen Fagkritisk Front købte de gamle fabrikslokaler i Mejlgade 53 i 1976 og påbegyndte den omfattende renovering af den ejendom, der skulle blive kendt som Fronthuset.

Fronthuset arrangerede i slutningen af 1970'erne og i begyndelsen af 1980'erne bl.a. adskillige punkarrangementer, hvor særligt lokale bands kunne få lov til at spille. F.eks. til arrangementet "Larm Mod Vold" i 1982. Derfor blev Fronthuset et samlingssted for dele af punkmiljøet i Aarhus.

Siden har Fronthuset skiftet navn til Kultur-Gyngen og har fra 1980'erne har udgjort et fælles kulturhus for midtbyen. Det har lagt lokaler til møder og undervisning samt øvelokaler til fødslen af en række musikalske konstellationer.

Litteratur og kilder