DGI-Huset

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

DGI-Huset, sportshal og konferencecenter.

DGI-Huset er beliggende på adressen Værkmestergade 17, og blev indviet d. 2. september 2003. DGI-huset er ment som idrættens eksperimentarium for både den organiserede og uorganiserede idræt. Det er alle typer aktiviteter, som er velkomne i DGI-huset, og huset har været ramme for alt fra foredrag og iværksætning til hoppeborg og Quidditch turneringer og alt ind imellem.

Baggrund

Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger har haft en årelang historie i Danmark, og har her i landet gjort rigtigt meget for gymnastikken og idrætten. Allerede før DGI-Huset stod klart i Aarhus, var DGI en meget aktiv aktør i forbindelse med sportsarrangementer i Aarhus og i resten af landet.

Første gang DGI-Huset i Aarhus blev nævnt, var den 14. februar 2000, og her blev der lagt vægt på vigtigheden af at have en modvægt i Jylland til DGI-Byen i København. For at projektet kunne realiseres, skulle DGI lægge 12 millioner kr. på bordet, men heldigvis så det ud til, at pengene var der, og støtten var i orden.

Kultur- og sportsrådmand Nils Erik Eskildsen støttede projektet fuldt ud, og han regnede med at få fuld opbakning i byrådet.

Planlægning og opførelse

Det blev besluttet at DGI-Huset i Aarhus skulle ligge bag ved Aarhus Hovedbanegård. Byggeriet skulle omfatte 3000 m², som skulle rumme forskellige sportsgrene og aktiviteter for folk i alle aldre. Der var på dette tidspunkt håb om, at projektet kunne stå klar i 2002.

Arkitektvirksomheden, som kom til at stå for opførelsen af DGI-Huset, blev Schmidt Hammer Lassen og 3XN, og NCC var firmaet, som skulle stå for byggeriet.

I Aarhus Stiftstidende den 23. juni 2002 søgtes der en daglig leder til DGI-Huset, som på dette tidspunkt forventes at stå færdig den 1. april 2003. Den 20. september 2002 kunne man læse i Aarhus Stiftstidende, at man havde ansat Troels Knudsen, tidligere forstander for idrætshøjskolen IDA, som direktør for DGI-Huset i Aarhus.

Allerede den 20. januar 2003 kunne man læse, at DGI-Huset holdt informationsmøde om åbningen i september 2003, og at man på dette tidspunkt kunne begynde at leje sig ind i husets lokaler.

Ved byggeriets afslutning havde det kostet 48 millioner kr. at få bygget DGI-Huset, og omkring 10 ansatte skulle stå for driften af huset. Der var blevet opført fire haller, to sale og en række mindre rum til idræts- og kulturaktiviteter, samt kurser, møder og administration.

Medarbejdere til driften af DGI-huset blev søgt den 25. maj 2003.

Åbning

Den 2. september 2003 åbnede DGI-Huset, og tilslutningen af borgere var stor, hvilket blev anset som en succes. Omkring 700 borgere lagde turen forbi på indvielsesdagen.

Kilder og litteratur