Bülowsgade 68

Fra AarhusWiki
Sankt Josephs Hospital - set fra Tietgens Plads lige før indvielsen i september 1907.

Bülowsgade 68 er en 2½ etagers rød murstensbygning opført i nybarok stil. I midtrisalitten mellem 2. og 3. etage er placeret en helgenfigur af Skt. Joseph.

Bygningen har adresse og indgang fra Bülowsgade, men har fronten vendt mod Bogensegade.

Bygningen blev opført for Skt. Joseph Ordenen, som skulle bruge bygningen som hospital. I september 1907 stod Skt. Josephs Hospital færdig. Arkitekt bag bygningen er Thorkel Møller, som et par år senere også stod bag tegningerne til Marselisborg Hospital.

Bygningen blev i 1971 købt af Aarhus Amt, som i 1972 overtog driften af hospitalet. Ved årsskiftet 1985/1986 blev hospitalet lukket, og de sidste 18 patienter overført til Marselisborg Hospital.

Bygningen fortsatte med at blive benyttet af Center for psykisk-fysisk handicappede - senere kendt som Daghjemmet Frederiksbjerg, ligesom et høre- og talecenter blev indrettet i bygning.

Siden 1987 har uddannelsesinstitutionen VUC holdt til i den gamle hospitalsbygning. Bygningen blev i 2013 købt af Mogens de Linde. Da VUC flyttede ind på Ingeniørhøjskolens tidligere bygninger ved Dalgas Avenue, købte det aarhusianske spiludviklerfirma Kiloo hospitalsbygningen (i midten af 2015), for at indrette det til nyt hovedkvarter.

Bülowsgade 68 på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Bülowsgade 68