Børglum Kollegiet

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Børglum Kollegiet er opført 1963-67 efter tegninger af Harald Salling-Mortensen og Paul Niepoort. Oprindeligt havde kollegiet 392 værelser, men efter en fusion med nabokollegiet Lille Børglum i 2010 er det samlede antal værelser 486. Fusionen blev først juridisk gennemført i 2019, hvor den administrative ledelse fik den tinglyst. Det havde man glemt tidligere!

Arkitektur

Børglum Kollegiet består af syv fireetagers blokke i gule sten. Blokkene er forbunder med lavtligende gange, hvorved bygningsmassen har facon som blomster på en stilk. Denne udformning var et forsøg fra arkitekternes side på at bryde de hyppigst anvendte udformninger af kollegier med lange gange med værelser på hver side. Også blokkene afspejler dette brud, idet de er udformet med uregelmæssige kanter og værelser placeret i en halvcirkel omkring et fælleskøkken i midten. Som et resultat af den usædvanlige udformning er de fleste værelser femkantede, hvilket var tænkt som en mulighed for at skabe en individuel møblering og identitet i hvert værelse. På hver etage varierer antallet af værelser fra 12 til 16.

Lille Børglum

På Børglumvej 21-25 opførtes i 1991-94 kollegiet Lille Børglum med Børglum Kollegiet som bygherre og igen med tegninger fra Harald Salling-Mortensens Tegnestue. Lille Børglum blev dog i de første 19 år administreret som et selvstændigt kollegium. I 2010 valgte Lille Børglum og Børglum Kollegiet at fusionere under sidstnævnte kollegiums navn.

Se også

Kollegier i Aarhus.

Børglum Kollegiet på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Børglum Kollegiet

Litteratur og kilder