Allan Gravgaard Madsen (1984- )

Fra AarhusWiki

Allan Gravgaard Madsen er komponist, og har i 2018-2021 været tilknyttet Aarhus Symfoniorkester som huskomponist. Bestyrelsesmedlem i Dansk Komponistforening.

Født 1984 i Viborg. Studerede Komposition ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus.

Inden for den klassiske musik har Allan Gravgaard arbejdet sammen med kunstnere som Efterklang og Annika Aakjær og har været bestyrelsesmedlem i SNYK og Young Music Days. Han har været radiovært for Taktløs på DR P2 og i årene 2017-2020 kunstnerisk leder af Århus Sinfonietta, et kammerensamble, der har specialiseret sig i at spille ny kompositionsmusik. På tv er han kendt fra Den Klassiske Musikquiz og Operarejsen.

Som huskomponist for Aarhus Symfoniorkester har han været støttet af Statens Kunstfond og i aftalen har været 3 kompositioner: en Concerto Grosso (en musikform fra barokken), et symfonisk orkesterværk og et tværdelt og rumligt orkesterværk.

Hans Concerto Grosso uropføres af den amerikanske stjernekvartet JACK Quartet og Aarhus Symfoniorkester 19. maj 2022. En opførelse i fint selskab, for til samme koncert, Skæbneklange, opfører Symfoniorkesteret også Beethovens 5. symfoni (Skæbnesymfonien) og Verdis Ouverture til Skæbnens magt. Ifølge programmet er det en levende og vibrerende Concerto Grosso, skabt ud af klangfarver, rum, toner og form:

"Hans musik knytter an til både hans egen og musikernes personlige historie, tvivl, styrker og sårbarhed."

Allan Gravgaard Madsen har fået sine værker opført af DR Symfoniorkestret, Aarhus Symfoniorkester, Ensemble Recherche (DE), JACK Quartet (USA), Mimitabu (SE), Cikada (NO), Ensamble Lemniscate (CH) og mange flere.

Han har modtaget adskillige talentpriser, blandt andet fra Leonie Sonning Music Fond, Carl Nielsen & Anne Marie Carl-Nielsens Legat og Komponistforeningens Pris.Litteratur og henvisninger:

https://www.agm.dk/