Aarhus Jazz Orchestra

Fra AarhusWiki

Aarhus Jazz Orchestra fik sin start i Aarhus i 1997. I dag består orkestret af professionelle musikere, dirigenter og komponister, og flere af jazzmusikerne er internationalt anerkendte soloartister. Orkestret støttes af Aarhus Kommune og Statens Kunstfund og har som selvejende institution til formål at videreudvikle, varetage og udbrede kendskabet til den rytmiske musik.

Jazzorkesteret blev startet af Jens Klüver sammen med studerende fra Aarhus Universitet og Det Jyske Musikkonservatorium og fik navnet Bred Ymer, ment som en pendant til det københavnske jazzorkester Creme Fraiche. Det aarhusianske orkester skiftede dog hurtigt navn, i første omgang til Jens Klüvers Big band, og igen i 2012 til Aarhus Jazz Orchestra, da Jens Klüver overlod styringen til Lars Møller.

Aarhus Jazz Orhcestra spiller omkring 100 koncerter om året og kommer vidt omkring i samspillet med andre jazzikoner og med formidlingen af jazzgenren både lokalt og nationalt. De har arbejdet sammen med blandt andre den grammyvindende Kurt Elling, David Sanborn, David Liebman og Cæcilie Norby.

For orkestret er samarbejdet på tværs af kulturelle sektorer vigtigt, da de på den måde kan spille for en bred befolkningsgruppe. Herunder har de for eksempel aftaler med Børn & Unge og Sundhed & Omsorg i Aarhus Kommune, som blandt andet har resulteret i, at orkestret spiller på Folkehuse rundt om i kommunen, med musik tilpasset Folkehusenes beboere, og koncerter for og med elever på skolernes mellemtrin.

Det er også blevet til flere anmelderroste udgivelser. Albummet Buchanan Requiem vandt i 2016 en Danish Music Award jazzpris.

Litteratur og henvisninger:

https://www.aarhusjazzorchestra.dk/