Betlehemskirken: Forskelle mellem versioner

m (Text replacement - "Marcus Bech Fritz" to "Marcus Bech Fritz (1868-1942)")
No edit summary
 
(4 mellemliggende versioner af en anden bruger ikke vist)
Linje 14: Linje 14:
Indtil 1897 holdt menigheden til i lejede lokaler. Herefter fik den egne lokaler i kirkesalen, Bethel, i [[Posthussmøgen]].
Indtil 1897 holdt menigheden til i lejede lokaler. Herefter fik den egne lokaler i kirkesalen, Bethel, i [[Posthussmøgen]].


Efter Betlehemskirken, der er tegnet af arkitekten, [[Marcus Bech Fritz (1868-1942)]], blev bygget på hjørnet af [[Hjarnøgade]] og [[Thunøgade]] i 1912, flyttede menigheden ind her. Kirkebygningen er opført i rød tegl med tegltag i romansk stil. Den består endvidere af et skib og er bygget med 5 etager med et tårn med zinkbeklædt spir.
Efter Betlehemskirken, der er tegnet af arkitekten, [[Marcus Bech Fritz (1868-1942)|Marcus Bech Fritz]], blev bygget på hjørnet af [[Hjarnøgade]] og [[Thunøgade]] i 1912, flyttede menigheden ind her. Kirkebygningen er opført i rød tegl med tegltag i romansk stil. Den består endvidere af et skib og er bygget med fem etager med et tårn med zinkbeklædt spir.


== Se også ==
=== Se også ===
* [[Kirker i Aarhus]]
* [[Kirker i Aarhus Kommune]]


== Betlehemskirken på AarhusArkivet ==
== Betlehemskirken på AarhusArkivet ==

Nuværende version fra 24. apr. 2025, 11:02

Indlæser kort...

Betlehemskirken er en evangelisk frikirke etableret under navnet, Den biskoppelige metodistkirke. Den hører under Metodistmenigheden, Aarhus Metodistkirke, der blev stiftet i 1886, samt den verdensomspændende metodistkirke, United Methodist Church.

Betlehemskirken i Hjarnøgade. Ukendt fotograf, 1925.

Indtil 1897 holdt menigheden til i lejede lokaler. Herefter fik den egne lokaler i kirkesalen, Bethel, i Posthussmøgen.

Efter Betlehemskirken, der er tegnet af arkitekten, Marcus Bech Fritz, blev bygget på hjørnet af Hjarnøgade og Thunøgade i 1912, flyttede menigheden ind her. Kirkebygningen er opført i rød tegl med tegltag i romansk stil. Den består endvidere af et skib og er bygget med fem etager med et tårn med zinkbeklædt spir.

Se også

Betlehemskirken på AarhusArkivet

  Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Betlehemskirken

Litteratur og kilder