Unity Aarhus

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Unity Aarhus er navnet på et højhus på 94m opført på Gøteborg Allé 6 nær Randersvej i den nordlige bydel Christiansbjerg. Byggeriet begyndte efter det tidligere Hotel La Tour blev nedrevet, og Unity-bygningen, som snor sig i en halvcirkel op mod 28-etagers højde, stod efter nogle års opførelse færdigbygget i 2023. Det massive byggeri har 652 mindre studio-lejligheder samt flere fællesrum og andre faciliteter stillet til rådighed for bygningens beboere.

Bygherre var den skotske kapitalforvalter Aberdeen Standard Investment. Totalentreprenøren var KPC, der senere blev sammenlagt med Casa til Nordstern. Arkitekt på projektet var Arkitema Architects og ingeniør var Brix & Kamp A/S.

Studio-lejlighederne i byggeriet har mellem 1-3 værelser og befinder sig i størrelsesordenen 29-94 m2. Alle med eget badeværelse, tekøkken og altan.

Længe gik højhuset under projektnavnet "La Tour Tower", men det blev ændret ved et navneskifte da den internationale kæde Unity Living overtog projektet. Kapitalforvalteren og ejendomsselskabet bag højhusprojektet overtog grunden fra den tidligere ejer, Jens Richard Pedersen, der også ejede Hotel Royal midt i Aarhus. I forhold til udgangspunktet for Richard Petersens projekt blev der i forbindelse med projektovertagelsen skåret 4 etager svarende til 12 meter i højden. Unity Living har flere boligbebyggelser rundt om i Skandinavien, og højhuset i Aarhus blev den syvende bygning i Unitys portefølje. Unity Living har skabt et særligt koncept hvor den klassiske lejelejlighed møder et hotelkoncept. Derved skabes rammerne for en mere fleksibel livsstil, hvor alt man brug for i hverdagen er samlet under et tag.

Unity Aarhus på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

https://www.aarhusarkivet.dk/search?q=Unity+Aarhus

Litteratur og kilder