Aarhus Havnestation: Forskelle mellem versioner

m
ingen redigeringsopsummering
(Kilder)
mNo edit summary
Linje 1: Linje 1:
  Denne artikel er ikke færdigskrevet
  Denne artikel er ikke færdigskrevet


'''Aarhus Havnestation''' (også kaldet Søbanegården) blev opført af DSB i 1957 på samme sted, hvor [[Dokk1]] i dag ligger. Havnestationen fungerede fra 1957 til færgelejets flytning i 1997 som kombineret togstation og færgeterminal for DSB's færgefart imellem Aarhus og Kalundborg. Udvalgte togruter fortsatte efter ankomst til [[Aarhus Hovedbanegård]] videre til havnestationen, hvilket lettede ombordstigningen for passagerer, der skulle videre med færgerne. Forud for opførelsen i 1957 blev den tidligere bygning for [[Aarhus Børs]] nedrevet for at skabe plads til stationen. Stationsbygningen blev tegnet af arkitekt [[Kay Kørbing]] og blev opført i chokbeton.
'''Aarhus Havnestation''' (også kaldet Søbanegården) blev opført af DSB i 1957 på næsten samme sted, hvor [[Dokk1]] i dag ligger...blot lidt længere tilbage på arealet. Dokk1 ligger nemlig på arealet ved den gamle honnørkaj med tilhørende p-areal. Århus Havnestation var placeret helt til molekant bortset fra en gangsti på vandsiden.
 
Havnestationen fungerede fra 1957 til færgelejets flytning i 1997 som kombineret togstation og færgeterminal for DSB's færgefart imellem Aarhus og Kalundborg og Samsøruten Århus - Koldby Kås - Kalundborg. Århus - Kalundborg blev kaldt hurtigruten, da den kun tog 3 timer. Århus - Koldby Kås - Kalundborg havde 4 timers overfart. Udvalgte togruter fortsatte efter ankomst til [[Aarhus Hovedbanegård]] videre til havnestationen, hvilket lettede ombordstigningen for passagerer, der skulle videre med færgerne. Forud for opførelsen i 1957 blev den tidligere bygning for [[Aarhus Børs]] nedrevet for at skabe plads til stationen. Stationsbygningen blev tegnet af arkitekt [[Kay Kørbing]] og blev opført i chokbeton.


==Kilder==
==Kilder==