Salling Tårnet

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Salling Tårnet (el. Udsigtstårnet) er et 7,5 meter højt udsigtstårn og skulptur, der står på kajen til Bassin 7Aarhus Ø. Udsigtstårnet er et ca. 85 ton tungt kunstværk af stål skabt af arkitekten Dorte Mandrup, mens ideen til udkigstårnet kom fra Aarhus' tidligere stadsarkitekt Gøsta Knudsen.

Tårnet er navngivet efter Salling Fondene, der skænkede tårnet som en donation til Aarhus Kommune og den nye bydel i Nordhavnen. Salling Tårnet blev indviet i august 2015. Den samlede donation for det moderne hvidmalede ståltårn beløb sig til 7.000.000 kr.

Tårnet blev lavet af stålplader hos virksomheden HSM Industri i Grenaa og blev fragtet på en pram til sin placering på havnen i ét stykke.

Fra tårnets udsigtsplatform er der blandt andet udsigt over Aarhus Havnebad, Aarhusbugten, havnerelaterede virksomheder og de store boligbyggerier Karéerne, Kampanilen og AARhus.

I 2017 blev Salling Tårnet sammen med 11 andre utrolige bygninger fra hele verden udvalgt til CNN Style's liste over ’12 incredible buildings that transformed cities’.

Salling Tårnet på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Salling Tårnet

Litteratur og kilder