Kampanilen

Fra AarhusWiki
Kampanilen
Kampanilen og kareerne skraafotos sdfi 2023 82 24 2 0013 00000577.jpg
Kampanilen og Karréerne. 2023.
Foto: Skråfotos, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Indlæser kort...
Kampanilen på Aarhus Ø.

Detaljeret information
Adresse
Adresse Irma Pedersens Gade 108-126 Matrikel nr. 2148fg
Bygning
Type Etageejendom (boliger) Opført 2022 Arkitekt BIG Bygherre Anpartsselskabet Bassin 7, Aarhus Ø (Rune Kilden og Anders Holch Povlsen)

Kampanilen er en større boligbebyggelse beliggende ved Bassin 7 i bydelen Aarhus Ø. Bygningen er tegnet af BIG (Bjarke Ingels Group), og består af et enkeltstående mørkebrunt tårn med udvendig urskive, der endvidere indeholder 75 lejligheder. Kampanilen blev opført i 2022, og bag den iøjnefaldende bygning står partnerskabet Kilden & Hindby og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen.

Den tårnlignende struktur ligger nærmest perfekt indeklemt mellem en kanal og det samtidige boligbyggeri Karréerne, der består af de to bygninger "Teaterkarréen" og "Hotelkarréen".

Navnet

Kampaniler er klokketårne. Fritstående klokketårne. Sommetider ved en kirke, andre gange for sig selv. De består – basalt set – af et tårn, en klokke og, siden 1400-tallet, ofte også et ur. Gennem århundreder har kampaniler været centrum for tid, mennesker og byliv over hele verden. Det var her, man mødtes. Under uret. Og det var herfra, byen og livet bredte sig.

Kampanilen på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Kampanilen

Litteratur og kilder