Poul Stenbøg

Fra AarhusWiki

Poul Stenbøg født i Ålborg i 1933.

Han er uddannet i shippingbranchen, hvor han var beskæftiget frem til 1984. Herefter blev han direktør for Tirstrup Lufthavn.

I 1998 skabte Stenbøg blæst om lufthavnen og sin egen fremtid som direktør, da han offentligt meldte ud, at det var nødvendigt at flytte Tirstrup Lufthavn.

Stenbøg mente ikke, at lufthavnen kunne få økonomien til at hænge sammen, hvis den fortsat var placeret i Tirstrup. Militæret havde netop forladt anlægget, og det fordyrede driften af den civile del betragteligt. Indenrigsruterne fra Tirstrup kom under pres fra DSB, som med Storebæltsforbindelsen kunne kappe betragtelig tid af rejserne fra Jylland til Fyn.

Stenbøgs udmelding var ikke clearet med lufthavnens bestyrelse, som var stærkt utilfredse med deres direktør. Udgangen blev at Stenbøg trak sig fra posten i sommeren 1998. Siden hen har han bl.a. været skibsmægler og direktør for Bergmann, Smith & co.Aarhus Havn.

Stenbøg arbejder fortsat aktivt for at etablere en ny bynær lufthavn i Østjylland. Han har været aktiv i Det Midtjyske Lufthavnsråd og senere i Aarhus Transport Group.