Michele Alessio Caprani (1860-1922)

Fra AarhusWiki

Fotograf Michele Alessio Caprani (1860-1922), (født 29. september 1860 i Aabenraa, død 25 oktober 1922)

Født i Aabenraa, hvor hans far, Jens Jacobsen Caprani arbejdede som fotograf. Caprani blev opkaldt efter sin farfar, Michele Alessio Giovanni Caprani som indvandrede til Danmark fra Italien omkring år 1800.

Karriere

Caprani startede med at blive uddannet i bank, men skiftede senere karriere til fotograf. Han arbejdede på Kolding nye fotografiske Atelier. Herefter fik han arbejde i Kolding.

I 1906 kom han til Aarhus, hvor han åbnede et atelier på Skt. Clemens Torv 11.

Caprani udgav i 1921 bogen ”Aarhus Borgere, 1915-1920,” som var en oversigt over borgerne i byen med portrætfoto og beskrivelse af arbejde.

Privatliv

Caprani blev gift med Anna Sophie Jenssine Poulsen i 1899. Parret fik to børn.

Ved Capranis død blev indrykket følgende annonce i Århus Stiftstidende:

”Død i Gaar, 62 Aar. I det sidste Aar alvorligt syg, hjemkom forleden fra Kurophold i Tyskland. Født i Aabenraa, men tilbragte sin Ungdom i Kolding, hvor Faderen var Fotograf. Oplært som Bankmand, men ledede Faderens Forretning for Moderen efter hans Død, indtil han overtog den og for 16-17 Aar siden rejste til Aarhus - Clemenstorv. Bl. Kolleger anset, et Par Aar Formand for Aarhus-Kredsen af Fotografernes Landsforening. Stor Kundekreds - dygtig og omhyggelig "Fotograf". Arbejdede i de senere Aar paa "Aarhus Borgere" der staar som et smukt Monument over hans gerning i Aarhus.”

Capranis Eft.

Efter Capranis død blev forretningen drevet videre under navnet Capranis Eft..

Se også

Fotografer i Aarhus

Fotografier taget af Caprani på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Fotografier taget af Caprani

Henvisninger

  • Bjørn Ochsner ”Fotografer i og fra Danmark til og med år 1920” udgivet af Landsudvalget for indsamling og bevaring af fotografier og dokumentarfilm og Bibliotekscentralens Forlag i 1986
  • Artikel om Caprani på Wikipedia