Maran-ata

Fra AarhusWiki

Gruppens navn betyder ”Herren kommer” eller ”Vor Herre, kom” på aramæisk og er hentet fra Bibelen. Maran-ata er stiftet i Horsens i 1963 af Anders Andersen, og der blev på den tid afholdt møder forskellige steder i Jylland.


Gruppens historie i lokalområdet

Gruppen i Aarhus har siden 1976 lejet sig ind efter fast aftale i lokaler i Vestergade 49.

Organisation

Maran-ata ledes i Jylland af et ældsteråd (menighedsråd) og har en forstander og derudover kasserer og menighedstjenere. Større beslutninger træffes på menighedsmøder ved afstemninger.


Medlemmer

Medlemmer betegnes som medlemmer eller venner af menigheden. I begyndelsen af Maran-atas virke var der ca. 100 medlemmer i Jylland, i dag er medlemstallet ca. det halve. Medlemmer skal være troende kristne, med vægt på Bibelen, men der stilles derudover ikke konkrete krav til medlemmerne.


Økonomiske forhold

Gruppens økonomi er baseret på frivillige bidrag (tiende og gaver).


Religiøs/spirituel praksis

Gruppen samles til gudstjeneste, hvor der også er undervisning i Bibelen, hver søndag aften i Aarhus. Den første søndag hver måned ligger gudstjenesten om formiddagen. Gruppen deltager også i møder i Horsens hver tirsdag og i møder med andre kristne grupper, særligt Apostolsk Kirke. Det er centralt for gruppen at være et sted, der er åbent for alle, og særligt åben for folk, der søger råd og vejledning. Derudover er det et mål for gruppen at formidle Bibelens budskab og hjælpe folk i nød.


Eksterne relationer

Gruppen har kontakt til andre kristne grupper og afholder fx sommerlejr med Blåkildekirken, Taastrup. Derudover deltager man også ved forskellige lejligheder i folkekirkens aktiviteter.


Forandringer

Gruppen har oplevet en nedgang i medlemstal, men ellers er der ikke sket de store forandringer.


Original kilde

Religion i Aarhus 2013 En kortlægning af religion og spiritualitet. Redigeret af Lars Ahlin, Jørn Borup, Marianne Qvortrup Fibiger, Brian Jacobsen og Marie Vejrup Nielsen 2. reviderede udgave. Center for Samtidsreligion, Aarhus Universitet, 2015.

Link: Religion i Aarhus 2013 (online PDF-fil) (hentet den 15. august 2017)

ISBN: 978-87-92829-45-0


NOTE: Artiklen er kopieret fra 2. reviderede udgave af "Religion i Aarhus 2013" (2015), som er udgivet af Center for Samtidsreligion på Aarhus Universitet. Kopieringen er foretaget med samtykke fra både forfatter og redaktører.