Lyseng Idrætscenter

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Lyseng Idrætscenter, idrætsanlæg og selvejende institution. .

Lyseng Idrætscenter er oprettet i 2011, og dens faciliter består af en idrætshal, en gymnastik- og springhal, et fitnesscenter, en multihal og et caféområde, samt udendørs arealer. Centret har sin beliggenhed på adressen Lysengvej 2 i Højbjerg.

Baggrund

I 1955 fik man det første klubhus i Lyseng og senere i 1958 stod den første idrætspark klar i Lyseng, men klubhuset nedbrændte i 1978, og i 1986 stod en ny hal klar til brug.

Lyseng blev der i 2009 besluttet, at der skulle skabes et nyt idrætscenter.

Finansiering og planlægning

I 2009 modtog Lyseng Idrætsforening penge fra Aarhus kommune, som tildelte klubben 1,2 millioner kroner til hjælp til den længe ønskede hal. Derudover fik foreningen 556.000 kroner til projektet om en multibane på parkeringspladsen. Igennem en længere periode kæmpede Lyseng Idrætsforening for at samle penge sammen til den nye hal.

I starten skulle der bruges 2,5 millioner kroner, men beløbet steg til mellem 4,5 og 4,9 millioner, da det blev besluttet, at der skulle bygges et idrætscenter i stedet for kun en hal.

"Vi forventer, at vi starter op i den nye hal efter sommerferien 2010. Vi mangler stadig at få omkring to millioner kroner, så vi skal have intensiveret jagten på penge", fortalte formand for Fonden Lyseng Idrætscenter, Hans Skou.

Planen var, at der skulle være en traditionel idrætshal samt en gymnastik- og kampsportshal sammen med toiletter, cafeteria, omklædningsrum og lignende. Multibanen skulle ligge på parkeringspladsen, og der ville efter al sandsynlighed blive mulighed for blandt andet at spille streetbasket og stå på rulleskøjter. I spidsbelastningstidspunkterne, hvor der var mange biler, skulle området fungere som parkeringsplads

"Hallen kommer til at ligge imellem svømmehallen og klubhuset ved fodboldbanerne. Vi vil gøre meget ud af, at arkitekturen kommer til at passe ind i de nuværende bygninger, og vi ønsker en så høj æstetik som mulig", berettede Hans Skou.

Opførelsen

I februar 2010 var byggeriet i fuld gang og det forventedes, at bygningen ville blive færdiggjort samme år. Et sprængt fjernvarmerør forsinkede dog arbejdet på den nye hal, og der forventedes en millionregning for at få fikset skaden.

Den 21. januar 2011 stod hallen så endelig færdig og vandskaden var udbedret.

Kilder og litteratur