Iværksætterhuset

Fra AarhusWiki

Ideen om et Iværksætterhuset udsprang af et seminar afholdt af Aarhus Kommune. Der blev dannet en forening bestående af erhvervslivets parter, som modtog støtte fra kommunen, og fik til opgave at undersøge muligheden og behovet for at starte et iværksætterhus.

Foreningen fik med kommunens støtte Iværksætterhuset op at stå, og det fik til en start til huse i udviklingsparken i Sønderhøj. I Iværksætterhuset kan iværksættere komme og få hjælp til at starte deres forretning/virksomhed.

Udviklingsparken, Sønderhøj var beliggende i FDBs gamle fabrikker, – men fusionerede senere med Forskerparken, aarhus. Iværksætterhuset flytter i den forbindelse op i Katrinebjergområdet omkring 2004. Forskerparken Aarhus skifter senere navn til INCUBA Science Park (INCUBA).

Forskerparken er oprettet i 1997 med 22 virksomheder. I 2001 var der omkring 50 virksomheder tilknyttet. Projektet startede med støtte fra amtet og kommunen.

I år 2000 blev forskerparken omdannet til et aktieselskab med 30.000.000 kr. i A/S kapital, og fire investorer bidrog med 7,5 mill. kr. hver, som skulle kunne investeres direkte i virksomheder.

Litteratur & kilder

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Se arkivalier omhandlende Iværksætterhuset på AarhusAarkivet