Hugo Bagger

Fra AarhusWiki

Hugo Bagger (1923 - 2016), uddannet isenkræmmer fra Horsens, chef for Bennett Rejsebureau i Aarhus og gift med Annalise (fra 1946). Hugo Baggers rejseeventyr startede efter afslutningen på 2. Verdenskrig, hvor han i 1945 rejste til USA, Canada, New Zealand og Australien.

Chef for Aarhus´ største rejsebureau med interesse for byplanlægning

Hugos karriere i rejsebureauet Bennett startede i 1948. Hugos arbejde bestod blandt andet i at rådgive danskere, der ønskede at emigrere til Canada for at starte et nyt liv. Fra 1966 til 1984 fungerede Hugo som rejsebureauets chef. 1984 var for rejsebureauet et vigtigt år, fordi det var dér, virksomheden blev Aarhus´ største rejsebureau.

Hugo var også involveret i byplanlægningssmæssige spørgsmål, eksempelvis anlæggelsen af gågaden, Musikhuset samt Aarhus´ rolle og position som destination for krydstogtsskibe samt muligheder for at optimere transportforbindelserne til Lufthavnen i Tirstrup.

Familie- og rejseliv

Hugo Bagger giftede sig, som nævnt, med Annalise i 1946. Sammen boede de i Højbjerg på Olaf Rudes Vej frem til 1979, og sammen fik de en datter og en søn og var gift i 36 år.

Hugo fortsatte med at rejse ud i verden efter at have trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Han arbejdede i den forbindelse som guide, "tourconductor" efter eget udsagn, på grupperejser til henholdsvis USA, Australien og navnlig Kina blev et fast rejsemål, som han besøgte 25 gange.

Kilder