Helligåndskirken

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Helligåndkirken er en nyere kirke beliggende på Torpevænget i Herredsvang, Hasle.

Inden Helligåndskirken blev bygget på Torpevænget, holdt kirken fra 1973 til i en midlertidig bygning på Snogebæksvej, udlejet af Kirkefondet. Her afholdtes sognets gudstjenester frem til den nye kirke stod færdig. I 1974 vandt Johan Otto von Spreckelsen en arkitektkonkurrence om at opføre den nye kirke på Torpevænget, og opførelsens jordarbejder begyndtes i 1978.

Den nye Helligåndskirke stod færdig i 1984 og indviedes palmesøndag. Kirken blev opført ved det Aarhusbaserede arkitektfirma, Sahl & Thomsen. I 1997 tilbyggedes et klokketårn, og i 2008 opførtes en tilbygning på 200 kvm, der danner rammen om mange af kirkens aktiviteter.

Kirken er indrettet med døbefont, alter og prædikestol i en åben vinkel, som stolene til kirkegængerne står omkring. Dermed er siddepladserne placeret på en utraditionel måde ulig kirkers klassiske stolestader. Utraditionelt er også de mange grønne planter, der dekorerer kirkerummet. Bag alteret står en otte meter høj og 14 meter bred skulptur kaldet ”Livets træ”, der er udført af keramikeren, Tue Poulsen.

Efter ønske fra kirkens mange kirkegængere med anden etnisk baggrund er et krucifiks af egetræ udarbejdet af Jørn Rasmussen blevet hængt op i en af kirkens lysnicher. Under krucifikset står en stenskulptur af Bent Kjærsgaard, som kirkegængere kan tænde et fyrfadslys på som en privat andagtsstund.

Se også

Helligåndskirken på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

Helligåndskirken

Litteratur og kilder