Christiansbjerg Idrætscenter

Fra AarhusWiki
Indlæser kort...

Christiansbjerg Idrætscenter, sportshal.

Christiansbjerg Idrætscenter er et større indendørs idrætsanlæg med skøjtehal og cafeteria. Idrætscenteret blev opført i 1973 og ligger på adressen Gøteborg Allé 9.

Før skøjtehallen blev indviet den 8. december 1973 foregik skøjteløb og ishockeykampe under åben himmel på en isbane fra 1967. Den lå på de samme arealer som Aarhus Skøjtehal senere blev opført. Aarhus Skøjtehal er blevet brugt til både ishockey, kunstskøjteløb, curling og offentligt skøjteløb.

Baggrund

I 1971 blev der bevilliget penge til projektet Christiansbjerghallen i Aarhus. Der blev bevilliget 393.000 kr. og resten af projektet skulle så foregå via frivilligt arbejde af en værdi af 186.000 kr.

Formanden for byggeudvalget, Viktor Davidsen, fortalte, at den nye hal skulle fungere som klubhus for Christiansbjerg Boldklub, og at størrelsen på hallen ville blive 683 m², og at hallen ville komme til at bestå af en kælder, hvor der ville være en bordtennisafdeling, en sal til klubarrangementer, en kiosk, flere omklædningsrum og et mødelokale.

I 1973 stod hallen færdig og den nye formand Villy Lauersen og Rådmand Thorkild Simonsen (1926-2022) deltog til åbningen af den nye hal.

Christiansbjerg Idrætscenter på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Christiansbjerg Idrætscenter

Kilder og litteratur