AarhusWiki:Kreditering

Fra AarhusWiki
Skift til: Navigation, Søgning

Da grundtanken med AarhusWiki som nævnt er et frit tilgængeligt opslagsværk, som på bedst mulig vis skal promovere vores lokale kulturhistorie, indbyder vi naturligvis folk til at genbruge - i original eller ændret form - vores materiale. Først og fremmest skal man dog sikre sig, at man overholder de betingelser for kopiering og redigering, som vores brugslicenser definerer. Dernæst ser vi gerne at man krediterer materialet på følgende vis.

Brug af tekst

Hvis man genbruger artikeltekster fra AarhusWiki skal man som minimum kreditere AarhusWiki, samt henvise til licensteksten for Creative Commons Navngivelse 3-0 licensen. Man må hjertens gerne kreditere forfatter(ne) til en given artikel eller paragraf, men da antallet af forfattere og deres præcise bidrag, til tider vil medføre nogle meget komplekse krediteringskrav, har vi valgt den mere simple udgave. Eksempler:

NB: Som undtagelse til minimumsfordringen om kun at kreditere AarhusWiki, findes en række låste artikler i AarhusWiki, som i sin helhed er overleveret fra et tidligere website. Disse artikler har kun en forfatter, som følgelig skal krediteres.

Brug af billeder

Hvis et billede er udgivet under en af de to Public Domain licenser, der fordringsfrit frigiver det til offentlig eje, er man naturligvis ikke underlagt nogle krav om kreditering, men vi ser gerne at man gør sig ulejligheden. Udgivelser under de andre licenser kræver kreditering.

Ved almindelig kopiering af et billede skal man skrive navnet på ophavet, 'AarhusWiki', samt angive den præcise webadresse til licensteksten. Eksempel:

Hvis ophavsmanden kun har brugt sit brugernavn, angiver man dette i stedet. Man må også gerne linke til billedets webside på AarhusWiki. Eksempel:

Producerer man en ændret kopi af et billede på AarhusWiki, skal originalen krediteres på samme vis som ved direkte kopiering. Eksempel: