Landsby i Aarhus Kommune, hører under Malling Sogn.

Historie

Storenors kompakte kerne repræsenterer den gamle landsby, de øvrige ejen­domme er udvikling efter midten af 1800-tallet. Afstanden til Lillenor har altid været kort, og i dag er de to byer vokset sammen. Bebyggelsens karakter lader dog ingen tvivl om, hvor grænsen går mellem de to på Norsmindevej. Den er sammenfaldende med det juridiske skel. Mod vest er Korskildegård, Lille­ norvej 50, inkluderet i Storenor, som den siden udflytningen i midten af 1870'erne tilhører bebyggelsesmæssigt, juridisk er den en del af Lillenor. Den næ­re sammenhæng mellem Lillenor og Storenor kommer også til udtryk i ejerlav­ fællesskab, der må tolkes som tegn på gammel indbyrdes markblanding.

Beskrivelse i landsbymiljørapporten 1974

Følgende beskrivelse er citeret fra rapporten Landsbymiljø i Århus Kommune 1974.

Klassificering:

Kernelandsby i klasse 1.

Geografi og bevoksning:

Den ligger for hovedpartens vedkommende i en lille øst-vestgående lavning i det stærkt kuperede moræne-terræn bag israndslinien Horsens - Malling - Moesgård. Fra den østlige udkant af byen falder landet mod havet, og herfra er der imponerende udsigt mod det åbne vand og Norsminde Fjord.

Bygninger og erhverv:

Der er 6 landbrug, og Storenor er således en decideret landejendomsby, hvad der er i overensstemmelse med det visuelle indtryk, især på Storenorvej, der domineres stærkt af gårde, og ligeledes at landbrug er eneste lokale erhverv.


Vejnet:

År 1974
Indbyggertal 40
Antal bygninger 36 bygninger fordelt på 12 ejendomme
Antal bygninger klassificeret som bevaringsværdige 8
Særkende for landsbyen/

Kilde: Landsbymiljø i Århus Kommune 1974. Geografisk Institut, Aarhus Universitet.


Litteratur og kilder:

Landsbymiljø i Århus Kommune 1974. Geografisk Institut, Aarhus Universitet.