Margrethemøllen: Forskelle mellem versioner

ingen redigeringsopsummering
mNo edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Margrethemøllen (Ukendt) 1890.jpg|300px|thumb|left|Margrethemøllen 1890, set fra Knudriisgade.]]
[[Fil:Margrethemøllen (Ukendt) 1890.jpg|300px|thumb|left|Margrethemøllen 1890, set fra Knudriisgade.]]
<Br>Oppe på Knudriisbakke blev i 1866 opført en stor vindmølle. En nutidig placering ville være på hjørnet af Kirkegårdsvej og Østboulevarden. Den blev opført af slagtermester Christen Christensen, dengang boende i [[Volden]] 897 (nuværende nr. 30) i Århus. I 1847 var han blevet gift med jomfru Margrethe Svantemann og hun har således lagt navn til møllen. Allerede året efter opførelsen solgte han møllen, og siden er den blevet handlet flere gange. Efter en tvangsauktion i 1893 blev møllevirksomheden ikke videreført på stedet, og det følgende år blev møllen nedrevet.
<Br>Oppe på [[Knudriisbakke]] blev i 1866 opført en stor vindmølle. En nutidig placering ville være på hjørnet af [[Kirkegårdsvej]] og [[Østboulevarden]]. Den blev opført af slagtermester Christen Christensen, dengang boende i [[Volden]] 897 (nuværende nr. 30) i Århus. I 1847 var han blevet gift med jomfru Margrethe Svantemann og hun har således lagt navn til møllen. Allerede året efter opførelsen solgte han møllen, og siden er den blevet handlet flere gange. Efter en tvangsauktion i 1893 blev møllevirksomheden ikke videreført på stedet, og det følgende år blev møllen nedrevet.


De gode møllematerialer blev kørt godt halvanden kilometer ud ad Randers Landevej hvor møllen genopstod som Reginehøj Mølle. Få år senere blev den efter det omgivende kvarter kaldt Christiansbjerg Mølle. I 1946 blev den nedrevet.
De gode møllematerialer blev kørt godt halvanden kilometer ud ad Randers Landevej hvor møllen genopstod som [[Reginehøj Mølle]]. Få år senere blev den efter det omgivende kvarter kaldt [[Christiansbjerg Mølle]]. I 1946 blev den nedrevet.


==Litteratur og kilder==
==Litteratur og kilder==
6.753

redigeringer