Shipping Huset

Fra AarhusWiki
Shipping Huset
Shippinghuset hveensgade skraafotos sdfi 2023.jpg
Shipping Huset. 2023.
Foto: Skråfotos, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Indlæser kort...
Shipping Huset på Aarhus Ø.

Detaljeret information
Adresse
Adresse Hveensgade 1 Matrikel nr. 2148ch
Bygning
Type Etageejendom (erhverv) Opført 1985 Bygherre United Shipping Agencies A/S (Uniship) Areal 2850 m²

Shipping Huset (el. Shippinghuset) er en erhvervsbygning beliggende på Hveensgade i bydelen Aarhus Ø.

United Shipping Agencies (Uniship), der var nordeuropas største feeder-rederi, opførte i 1985 "Shipping Huset", som var det første deciderede kontorhus på Aarhus Havn. Uniship, der var havnens største containerkunde, havde hidtil holdt til i BP-Huset, men pladsproblemer havde fået virksomheden til at søge efter et nyt hjemsted. Lokationen på Hveensgade nær containerterminalen på nordhavnen virkede idéel for firmaet, der ved indvielsen den 8. november 1985, kunne åbne for 2850 kvm fordelt på fem etager. Der var ved åbningen flere shippingfirmaer i huset der rummede 125-150 ansatte.

Shipping Huset er udlejet til en række virksomheder. Teknik og Miljøs bylivshus, ”Bylageret”, er også placeret i huset. Lejekontrakterne i huset løber indtil udgangen af 2026. Arealet, Shippinghuset ligger på byggefelt E, som er en del af Udviklingsplan for Indre Aarhus Ø.

Henning Larsen Arkitekter flyttede i 2022 ind i Shipping Huset sammen med kolleger fra Rambøll. Henning Larsen og Rambøll indtog hele fjerdesalen i Shipping Huset. Hubben skulle fungere som laboratorium for innovation, igangværende forskningsprojekter og samarbejde mellem Henning Larsen, kunder, samarbejdspartner og kollegerne i Rambøll.

Shipping Huset på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Shipping Huset

Litteratur og kilder