SHIP

Fra AarhusWiki
SHIP
Sdfi skraafotos ship 2023.jpg
SHIP. 2023.
Foto: Skråfotos, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Indlæser kort...
SHIP på Aarhus Ø.

Detaljeret information
Adresse
Adresse Dagmar Petersens Gade 91-119, Esther Aggebos Gade 24-60 Matrikel nr. 2148dk
Bygning
Motto Harmoni, Havneliv og Håndværk Type Etageejendom (boliger+erhverv) Opført 2021 Arkitekt Arkitema Bygherre Ejendomsselskabet Olav de Linde Areal 36.600 m²

SHIP er et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri beliggende på den yderste og nordligste del af Aarhus Ø. SHIP er tegnet af Arkitema Architects for Olav de Linde, og stod færdigt i 2021. Byggeriet består af 5-etager, der rummer 202 boliger fordelt på 21.000 m² samt erhvervslokaler i stuetagen.

Bygningskroppen er formet som et E med fire 'fingre', som rækker ud mod Lystbådehavnen mod vest. Etagehøjden trappes ned mod vandet, og med niveaunedtrapningen har mange af lejlighederne rummelige tagterrasser.

Omkring bebyggelsen er der etableret rekreative landskabsrum, hvoraf over 2.000 m² er offentligt tilgængeligt. Udearealerne er etableret med fitnessredskaber, legeplads og offentlige terrasser.

I stueetagen huser SHIP 3.000 m² erhvervslokaler, og under bygningen findes en kælder på 12.000 m² indeholdende offentlig og privat parkering samt en kælderetage indeholdende depoter, teknikrum, viceværtrum samt erhvervslager.

SHIP på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

SHIP

Litteratur og kilder