Leonard Christian Sophus Abel

Fra AarhusWiki

Leonard Christian Sophus Abel (1854-1944) var en anerkendt blomsterhandler i Aarhus.

Abel blev uddannet i gartneri på to fynske herregårde, Christiansdal og Holstenshus. Herefter tog han 5-6 år til England, Frankrig og Schweiz.

Karriere

Abel kom til Aarhus i 1878 og åbnede en forretning i Frederiksgade 2. Her drev han og hans hustru Marie en frugt og grøntforretning, som hurtigt udviklede sig til at specialisere sig i blomster. Den fik derfor navnet Abels Blomsterhandel.

Få år senere flyttede butikken til Frederiksgade 11, og i 1885 flyttede Abel sin butik til Immervad 3. I forbindelse med flytningen var der følgende annonce i Århus Stiftstidende: ”Leonard Abels Blomsterforretning er fra Dags Aften flyttet til Immervad Nr 3 og anbefaler fremdeles et stort og smukt Udvalg i blomstrende Planter og Bladplanter samt elegante Krandse og Bouketter.”

Abels butik lå på Immervad i 20 år, indtil den flyttede til Guldsmedgade 2. Da var butikken en af Danmarks førende, og Abels søn, Leonard Abel, var kommet med i firmaet. Sønnen blev medindehaver af forretningen i 1913 og overtog den i 1920, hvor Abel gik på pension.

Privatliv

Abel boede i Brabrand i en villa kaldet Villa Enghøj. Han cyklede til arbejde hver morgen med blomster til butikken i sin cykelkurv.

Leonard Christian Sophus Abel på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Se arkivalier omhandlende Leonard Christian Sophus Abel i AarhusArkivet

Litteratur og kilder