L.A. Rings Vej

Fra AarhusWiki

L.A. Rings Vej er en ´vej, som ligger i Højbjerg. Vejen går fra Egebæksvej, krydser Rosenvangs Allé og fortsætter til Elverdalsvej.

Navnegruppe med danske kunstmalere i Saralystkvarteret i Højbjerg. Oprindelig navngivet Kongevej, men ændret i 1941 til navn efter maleren Laurits Andersen Ring (1854-1933). Han var født syd for Næstved i landsbyen Ring, som han senere tog navn efter. Han blev malersvend i 1872, men opsøgte sidenhen Kunstakademiet i et par perioder og tog på flere studierejser i 1890’erne, bl.a. til Holland, Frankrig og Italien. Ring hører til blandt de betydeligste danske landskabsmalere. Han skildrede landsbyen og det dyrkede land med stor præcision uden at blive sentimental. Ring havde sans for usædvanlige afgrænsninger. Han var den bladløse årstids maler i gule, brune, grå og sorte farver. I 1914 flyttede han til Sct. Jørgensbjerg i Roskilde, hvor han i 1926 malede værket Brøndgade, som i dag hænger på ARoS AarhusKunstmuseum. I nr. 56 ses endnu nogle af bygningerne til Lysenggård, der tidligere har huset bibliotek og daginstitutioner.

L.A. Rings Vej på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Find mere information på AarhusArkivet

L.A. Rings Vej

Kilder og Litteratur

  • Leif Dehnits: ”Aarhusianske gadenavne – historien bag navnet på gader og veje i Aarhus Kommune”, udgivet ved Aarhus Byhistoriske Fond, Aarhus Stadsarkiv, Turbine Forlaget og forfatteret, 2018