Kaufmann

Fra AarhusWiki

Kaufmann har sine rødder tilbage til 1908, hvor Axel Kaufmann åbnede Flip-Centralen på hjørnet af Ryesgade og Banegårdspladsen. Kaufmann var kommet til byen med sin forlovede og så, hvor meget der skete i byen op til Landsudstillingen, som skulle løbe af stablen året efter. Kaufmann mente, at han kunne tjene på det og åbnede derfor butikken. Butikken solgte papirflipper til skjorter, men tjente under Landsudstillingen specielt på paraplyer, da det regnede en stor del af året.

I 1915 åbnede Kaufmann Skjortefabrikken, som lå i Ryesgade. Fabrikken producerede skjorter og senere også slips.

I 1921 stod Regina-komplekset færdig, og Kaufmann overtog en stor butik i bygningens underetage. Her åbnede butikken ”Axel Kaufmanns Herreekviperingshandel,” hvor man kunne købe alt til herrebeklædning.

Axel Kaufmann i butikken efter moderniseringen i 1959.

Butikken i Ryesgade lukkede, da huset skulle væltes som en del af byggeriet af en ny Aarhus Hovedbanegård. Kaufmanns butikken klarede sig godt, og blev i 1959, året efter 50-års jubilæet, moderniseret.

Axel Kaufmann døde i 1970 og overlod butikken til hans søn, Axel Kaufmann jr.. I 1986 kom barnebarnet, Henrik Axel Kaufmann ind i butikken. Han blev senere administrerende direktør og hans søster, Anne Mette Kaufmann blev bestyrelsesformand.

Andre butikker

Kaufmann butikken har filialer i København og området omkring. I Jylland findes der i Silkeborg, Viborg og Kolding.

Derudover ejer firmaet også Axel-butikkerne, Quint og Quintess.

Henvisninger

  • Preben Rasmussens samling
  • Lars Svendsen ”Strøget i smilets by,” udgivet af Gadeforeningen Strøget*Aarhus i 2013
  • ”Butik i Århus,” udgivet af Århus Byhistoriske Udvalg i 1981