Johannes Carl Halvorsen (1876-1957)

Fra AarhusWiki

Johannes Carl Halvorsen - der i sin levetid blot kaldtes I.C. Halvorsen - var entreprenør og cementvarefabrikant samt formand for Aarhus Entreprenørforening og Cementvarefabrikantforeningen for Aarhus og Omegn.

Født 27. marts 1876 i Hørby i Skåne, død i september 1957. Hans forældre var danske og tog ham med til Danmark, da han var 5-år.

Gift første gang med Maren Halvorsen f. Sørensen. Sammen fik de seks børn.
Gift anden gang 1. juni 1936 med Ellen Herminia Halvorsen.

Halvorsen udvandrede i 1893 til USA, hvor han deltog som frivillig i den spansk-amerikanske krig i 1899.

Halvorsen vendte tilbage til Danmark og købte i 1906 Kroghsgades Cementstøberi, som han siden drev under navnet I.C. Halvorsen og Sønner.

Også i det lokale branche-foreningsarbejde var Halvorsen aktiv i. Foruden at være tilknyttet byens Odd Fellow loge, var han nemlig også bestyrelsesmedlem for Aarhus Entreprenørforening. Så ved den senere sammenslutning af De danske entreprenørforeninger i 1912, blev Halvorsen formand for dennes afdeling i Jylland, omfattende Fyn og Jylland. Samtidig kom han ind i landsorganisationens bestyrelse.

Halvorsen var fra 1939 medlem af hovedbestyrelsen for Dansk Arbejdsgiverforening, men trak sig ud af organisationsarbejdet som sådan fra han fyldte 80.

Litteratur og kilder