Isbjerget

Fra AarhusWiki
Isbjerget
Ole Ryolf 2014 000406138 l.jpg
Isbjerget set fra vandsiden. 2014.
Kilde: Ole Ryolf, AarhusArkivet.

Indlæser kort...
Isbjerget på Aarhus Ø.

Detaljeret information
Adresse
Adresse Mariane Thomsens Gade 30-58 Matrikel nr. 2148ds
Bygning
Type Etageejendom Opført 2013 Arkitekt Konsortium bestående af CEBRA og JDS Architects, hollandske SeARCH og franske Louis Paillard. Bygherre PensionDanmark A/S Areal ca. 21.950 m² boligbyggeri + ca. 8.000 m² P-kælder Anlægssum 324 mio. kr. ekskl. moms

Isbjerget er en større boligbebyggelse i bydelen Aarhus ØAarhus Havn. Bebyggelsen var et af de første byggerier der skød op på Aarhus Ø efter området blev omdannet fra containerhavn til boligområde. Isbjerget er opført for PensionDanmark, og er tegnet af et konsortium bestående af de danske tegnestuer Cebra og JDS Architects i samarbejde med hollandske SeARCH og franske Louis Paillard. Isbjerget omfatter 208 boligenheder fordelt på fire bygninger i op til 11. etager, og en parkeringskælder.

Oprindeligt var det planen, at alle boligerne skulle lejes ud, men det blev før færdiggørelsen besluttet i stedet at sælge nogle af dem som ejerlejligheder. Isbjerget stod indflytningsklart i 2013.

Navnet

Navnet henviser til byggeriets bygningskroppe der kan minde om et eller flere flydende isbjerge der bryder op på kryds og tværs. Farverne på byggeriet er endvidere hvide og lyseblå som det som oftest ses ved isbjerge.

Isbjerget på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Isbjerget

Litteratur og kilder