Havneholmen

Fra AarhusWiki
Havneholmen
Havneholmen skraafotos sdfi 2023 82 24 2 0013 00000577.jpg
Havneholmen og omgivelser. 2023.
Foto: Skråfotos, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur.

Indlæser kort...
Havneholmen på Aarhus Ø.

Detaljeret information
Adresse
Adresse Thit Jensens Gade 2-34 Matrikel nr. 2148eg
Bygning
Type Etageejendom (boliger) Opført 2017 Arkitekt C.F. Møller Bygherre Topdanmark Ejendom og PenSam Liv forsikringsaktieselskab i fællesskab (50/50) Areal 39.800 m² (boligareal) Anlægssum 660 mio. kr.

Havneholmen er et større lejlighedskompleks beliggende på Aarhus Ø. Havneholmen er opført med inspiration fra hollandske pakhuse, og består af fem boligblokke opført i varierende højder mellem fem og 13 etager. Bebyggelsens blokke er udført som en serie af høje, slanke bygninger med karakteristiske stålbjælker i toppen som reference til klassiske kanalhuse med udvendige hejseværker.

Alle de 397 boliger er lejeboliger, og under blokkene er der etableret teknik- og depotrum, samt en stor parkeringskælder, som både beboere og offentligheden i øvrigt kan bruge. De første boliger stod klar i april 2016.

Bag byggeriet Havneholmen i Aarhus Ø står et konsortium bestående af PenSam Liv og TopDanmark.

På Havneholmen har målet været at skabe boliger med mulighed for rekreation i trygge rum med meget begrænset biltrafik, og hvor man kan slappe af, nyde den gode udsigt til havneindløbet eller røre sig på vandet.

Havneholmen på AarhusArkivet

AarhusArkivet krone.png Søg billeder og kilder på AarhusArkivet

Havneholmen

Litteratur og kilder