EDR Aarhus Afdeling

Fra AarhusWiki

Eksperimenterende Danske Radioamatører (EDR) Aarhus Afdeling er en lokalafdeling af landsforeningen EDR. Foreningen er stiftet i 1937 og er dermed en af de ældste lokalafdelinger. Medlemmerne er primært personer, der er certificerede radioamatører, men også personer med interesse for amatørradio hobbyen kan optages som medlemmer.

Foreningens stiftere i 1937 var radioamatørerne OZ5AA og OZ2LX A.L.Kok. Under besættelsen måtte radioamatørerne aflevere deres radioer og det betød også, at foreningen lå i dvale fra oktober 1944 og frem til september 1945.

I september 1947 erhverves det nuværende kaldesignal OZ2EDR til foreningen.

I 1954 starter udgivelsen af et klubblad - X-QTC - som stadig eksisterer - nu som et nyhedsbrev der udsendes til medlemmerne 3 gange årligt.

I 1964 starter man et Århus-møde hvor man inviterer alle landets radioamatører til en dag med udstilling, foredrag m.v. og dette arrangement fortsætter årligt frem til 2000, hvor der efterhånden ikke var medlemmer nok til at stable et så stort arrangement på benene.

Foreningen har nu også en hjemmeside på internettet, hvor medlemmer og andre kan følge med i, hvilke aktuelle aktiviteter der er i foreningen.

OZ2EDR