Iben Egekvist Krogsdal (1967- )

Fra AarhusWiki

Iben Egekvist Krogsdal er billedkunstner, forfatter, salmedigter, foredragsholder og tidligere forsker.

Født 13, juli 1967 i Højslev i Salling og opvokset på Mors, men nu bosiddende i Hjortshøj.

Iben Krogsdal er uddannet i Aarhus; først som billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi og senere blev hun ph.d. i religionsvidenskab fra Aarhus Universitet, hvor hun frem til 2011 var ansat som forsker i moderne danskeres tro og livsvidenskab. Siden da har hun været forfatter og foredragsholder på fuld tid.

Hun debuterede som digter i 2000 med novellesamlingen Træfpunkter og som salmedigter i 2010 med salme- og digtsamlingen Vi som er søgende. Hun har skrevet skønlitterære bøger, salmer til både børn og voksne og korværker, og har gennem årene modtaget flere arbejdslegater fra Statens Kunstfond.

Hendes sange og salmer er repræsenteret i sangbøger og antologier og, som noget ret usædvanligt, fik hun i den 19. udgave af Højskolesangbogen (fra 2020) hele fem salmer og fem sange med. Fascinationen af salmedigtning har hun forklaret i denne udtalelse:

"Salmer er for mig en meget væsentlig, udfordrende og underbelyst litterær genre. Her italesætter man mere end i nogen anden genre mennesket i et spændingsfelt mellem magt og afmagt, og det er netop det spændingsfelt, der interesserer mig, både som forsker og forfatter."

Litteratur og henvisninger:

https://litteratursiden.dk/index.php/forfattere/iben-egekvist-krogsdal

http://www.krogsdal.dk/