Anders Nielsen (1825-1898): Forskelle mellem versioner

ingen redigeringsopsummering
No edit summary
No edit summary
Linje 3: Linje 3:


'''Offentligheden'''
'''Offentligheden'''
A. Nielsen havde ellers rig mulighed i at gå i sin fars fodspor, men valgte i stede at gå lære som urmager hos urmager Pallesen-Rohde i Aarhus, som svend arbejdede han noget tid i København inden han tog ud for at se den stor verden, der med lærte han også sprog, som han også havde tage undervisning, samt i musik.  
A. Nielsen havde ellers rig mulighed i at gå i sin fars fodspor, men valgte i stede at gå lære som urmager hos urmager Pallesen-Rohde i Aarhus. Som svend arbejdede han noget tid i København, inden han tog ud for at se den stor verden, der med lærte han også mange sprog, som han også havde tage undervisning i på dansk jord, samt i musik.  
Da han kom tilbage til Aarhus og skabte sig en ny hverdag, han købte nemlig Segalt mølle i 1856, men kunne ikke rigtig affinde sig med møllerlivet, så 2 år efter var han man tilbage til urmagererhvervet i Aarhus.  
Da han kom tilbage til Aarhus, skabte han sig en ny hverdag, han købte nemlig Segalt mølle i 1856, men kunne ikke rigtig affinde sig med møllerlivet, så 2 år efter var han tilbage til urmagererhvervet i Aarhus.  
Men ændringer af sygmaskinen skulle vise sig at være hans endelige gennembrud, i 1861 opfandt han en ændring af sygmaskinen, dette medførte at han fik en støre virksomhed op at stå, der i 1880 havde han 60-70 ansatte og virksomheden havde eget snedker og støberi. Det var en ulykke i der skulle sætte bremserne i for ham, som der påvirkede ham til sin død.     
Men da han så opfandt en sygmaskine i 1861, skulle vise sig at være hans endelige gennembrud, dette medførte at han fik en støre virksomhed op at stå, der i 1880 havde 60-70 ansatte og virksomheden havde eget snedker og støberi.  
 
Det var en ulykke i der skulle sætte bremserne i for ham, som der påvirkede ham til sin død i 1898.     




1.259

redigeringer