Viggo L. Rahr

Fra AarhusWiki
Annonce for Viggo L. Rahr.
Scan: Aarhus Vejviser, 1903.

Viggo L. Rahr var en virksomhed handlende med sanitetsartikler, jern, stålbjælker og rør.

Viggo Ludvig Rahr oprettede i 1887 en forretning med handel i stålbjælker og rør. Viggo Ludvig Rahrs far, Edwin Rahr, havde drevet handel i Aarhus i mange år, og da Viggo efter nogle år i udlandet igen valgte at bosætte sig i Aarhus, hjalp han både til i faderens virksomhed på Mindegade 4 samtidig med, at han bestyrede sin egen forretning.

I 1893 valgte Edwin Rahr, som 78-årig, at trække sig tilbage, og han overlod forretningen til sin søn Viggo Rahr. De to forretninger blev slået sammen til én under firmanavnet Viggo L. Rahr. Det nye firmas primære fagområde var handel med alt hvad der henhørte til jern og stål. Jernet importeredes til at begynde med primært fra England, men ved århundredeskiftet var det hovedsageligt skibe og tog fra Sverige og Tyskland der ankom med varerne.

I 1896 oprettedes en filial af firmaet i Esbjerg. Denne filial overgik senere til et aktieselskab.

I 1899 opførtes et stort pakhus i gården af Mindegade 4. Pakhuset eksisterer stadig på adressen Fredens Torv 3A. Desuden havde firmaet et stort stålbjælkelager på Aarhus Havn.

Litteratur og kilder

  • Harboe, Rolf, et. al. De danske Byerhverv i Tekst og Billeder. Lehmann & Stage. P. Petersens Bogtrykkeri. 1904. Print.