Ove Hammeleff (1914-)

Fra AarhusWiki
Skift til: Navigation, Søgning
Ove Hammeleff

Ove Hammeleff Kreditforeningsfuldmægtig. Han er født i Aarhus d. 14. mar. 1914.

Det første sted O. Hammeleff var ansat var i Ny jydske Kjøbsted-Creditforening, det var også her han i 1947 blev avancerede til fulmægtig. Men det var ikke det eneste han brugte tiden på i 1956 blev han cand. jur. på Københavns Universitet, dette medførte at han kunne have en halvdagsplads som sagfører for firmaget Jørgensen og Jølver.

I foreningslivet kunne man finde ham som kasser for Nordre Grundejerforening i 1960 og året efter sad han i Dansk Realkreditfunktionærers Landsforening.


Politik O. Hammeleff var medlem af Århus Byråd fra 1965 og et år frem, han kom i byrådet da Inge Ehlers trådte ud og han kom med for Det konservative Folkeparti. Han nåede også at sidde i ligningskommissionen fra 1962 og til 1965, under boligret samt som repræsentant for Turistforeningen for Århus og Omegn.


Privatliv O. Hammeleff var søn af trafikassistent og senere Stationsforstander Hans Peter Hammeleff og hustru Ellen Andersen. O. Hammeleff blev gift i Aarhus d. 30. jan. 1940 med Elisabeth Christine Poulsen, hun var født i Aarhus d. 13. okt. 1916. Elisabeth var datter af direktør Edvard Poulsen og hustru Anne Catfa Boisen.


Litteratur og Kilder

Borgere i byens råd. Medlemmer af Aarhus bys borgerrepræsentation og byråd, side 80-81